Udendørs træning - 9 grunde til hvorfor du bør træne i naturen

Udendørs træning - derfor er det godt for dig

Jeg elsker træning udendørs i naturen og størstedelen af min træning, foregår primært der og når man kigger på de mange fordele ved udendørs træning  vs. indendørs træning er der også mange fordele.

I dette blogindlæg får du 9 gode grunde til, hvorfor udendørs træning er et godt valg både for krop og for sjæl.

Udendørs træning og dens mange fordele

 1. Du gør træningen mere fleksibel og lettilgængelig. Du kan træne når det passer dig, uden at tage hensyn til diverse åbningstider i eksempelvis et fitnesscenter eller en svømmehal.

 2. Du sparer typisk en masse tid på transport, fordi du i princippet bare skal ud af din hoveddør og så i gang.

 3. Træning i naturen afhjælper vinterdepression og træthed. D-vitamin får vi via det naturlige sollys, som stimulerer vores humør positivt. Selv i de mørke tider, og når vi er dækket fra top til tå af et tykt lag tøj, vil solens stråler påvirke os og udskille D-vitamin. Hver 3 dansker lider af D vitamin mangel, så sandsynligheden for at du også gør er relativ stor.

 4. Du sover bedre. Alle kender fornemmelsen af at være træt på ’den gode måde’, når vi har været ude i det friske vejr og fået røde kinder. Kroppen hviler ganske enkelt bedre efter en omgang motion udenfor og din nattesøvn bliver mere effektiv.

 5. Træning udendørs gør, at du slipper for sure indelukkede svedige lokaler og i stedet får masser af frisk luft og dermed mere energi.

 6. Du sparer en masse penge på dyre medlemsskaber. Penge som du så kan bruge til andre væsentligt sjovere ting.

 7. Træning udendørs øger motivationen til at træne. Ifølge en undersøgelse fra Peninsula College of Medicine & Dentistry giver træning i naturen lyst til endnu mere træning. Så er du en af dem der har svært ved at motiverer dig til træning, kan det være at træning udendørs i den friske luft er den perfekte løsning for dig.

 8. Når du flytter træningen ud i naturen, kan du lave mange af de samme øvelser som i et fitnesscenter. Redskaberne er bare træstubbe, bænke, bakker, sand, naturfitness baner m.m.Derudover bruger jeg ofte en TRX sele i min træning i naturen. Denne sele gør det let for mig at få en effektiv træning hjemme i haven.

  TRX træning kan få dig i topform som navy seals og hvis du vil  have adgang til 100 vis af TRX øvelser, programmer etc. kan du tjekke mit Træn med TRX program ud.

 9. Træning i naturen virker afstressende. Foregår træning indenfor, f.eks. i et fitnesscenter, vil hjernen stadig (på et ubevidst niveau) arbejde på højtryk, med at bearbejde de mange indtryk fra maskiner, høje lyde, andre mennesker etc. Så det har ikke den samme afstressende og opladende effekt som du vil få i naturen og mange af os i dag har brug for at koble mere fra og lade op.

Inspiration til din udendørs træning 

Træningsprogram til udendørs træning

Jeg har lavet et kort træningsprogram, med egen kropsvægt, som du kan bruge til din udendørs træning, hvor som helst. Det kræver ingenting andet en græsplæne eller en terrasse og eventuelt en måtte. 

Udendørs træningsstativ

Et udendørs træningsstativ er også en mulighed og de fåes i en pris fra små 4.000 kr. til 20.000 kr. Jeg har selv kig på et udendørs træningsstativ i træ bla. fra XL byg.  De har mange forskellige størrelser og priser, men de er både gode i pris, funktionalitet og også ganske pæne at se på og det er nogle af de kriterier jeg søger ud fra.

Del gerne på knapperne herunder, hvis dem du kender kan bruge denne viden.

Facebook
Email
LinkedIn
Scroll to Top