TRX træning er træning med en sele

TRX træning - effektiv træning der får dig i topform

Hvad står TRX for? 

TRX træning og bogstaverne TRX står for Total (body) Resistance Exercise og er et træningsredskab som først og fremmest består af to justerbare nylonstropper med håndtag. Selen kaldes også for en TRX suspension trainer.

Hvem opfandt TRX? 
TRX træning blev opfundet af Randy Hetrick, en tidligere Navy SEAL. I 2001 var Hetrick udstationeret i Guatemala, hvor han manglede en måde at træne på, der var effektiv og som ikke krævede meget plads. Han udviklede derfor en prototype af TRX-systemet, der bestod af to justerbare nylonstropper med håndtag.

Hetrick fortsatte med at udvikle TRX-systemet, og i 2004 grundlagde han virksomheden TRX Training Systems. Virksomheden har siden solgt over to millioner TRX-systemer til brugere over hele verden.

Så ønsker du at komme i topform – som en Navy SEAL, så er TRX træning vejen frem.

Er TRX god træning?

Jeg vil jo mene at TRX træning er den mest brugbare form for især styrketræning for alle og en af de fedeste måder at træne på fordi den kan så meget. Bla kan du:

 • Bruge det uanset niveau – om du er nybegynder eller veltrænet.

 • Bruge selen  uanset hvor du er, inde eller ude.

 • Opnå effektiv træning på bare 30 minutter

 • Nøjes med din egen kropsvægt  som belastning

 • Involverer mange muskler på samme tid og få optimal core aktivering

 • Tage den med overalt, da den kun vejer 900 gram og ikke fylder mere end en skopose.

Hvad er TRX  træning godt for?

Ja jeg vil næsten vove den påstand og sige, at det er den bedste træning, fordi den giver så mange muligheder. Ud over at alle kan få glæde af denne form for træning, uanset målsætning og træningsniveau, så kan den også bruges til mange forskellige former for træning, både genoptræning, yoga, plyometrisk træning, sportsspecifik træning og bare generel god muskeltræning.

TRX træning er godt for at: 

 • Opbygge din styrke

 • Tone din krop

 • Opbygge din smidighed

 • Styrke din balance

 • Øge din mobilitet

 • Forebygge skader

Med en TRX suspension trainer kan du træne effektivt på kort tid – derfor er det perfekt i en travl hverdag, hvor familien og karrieren fylder meget.

I forhold til standard styrketræningsredskaber og -maskiner indebærer TRX træning langt større muskelinvolvering. Det betyder, at du opnår en bedre performance og optimal aktivering af muskulaturen. Det betyder også, at denne træningsform er optimalt til core træning (træning af muskler omkring livet).

TRX træning er effektiv styrketræning

Kom igang med TRX træning

Jeg tilbyder TRX træning både for nye, som gerne vil have hjælp til at komme godt igang, eller som et del af et personliget træningsforløb, hvor du kan få undervisning i brug af en TRX suspension trainer samt få en masse TRX øvelser og programmmer, således du kan træne på egen hånd.

Derudover har jeg udviklet et stort TRX online univers –  med masser af TRX programmer, som jeg kalder Træning med TRX

Programmet er både for dig som skal igang med at træne med en TRX, men også for dig som savner inspiration til din træning.  Her får du både god indlæring i, hvordan du skal bruge en TRX suspension trainer og masser af TRX trænings programmer du kan træne efter.

I mit Træning med TRX online program får du mange forskellige programmer at vælge imellem og de er alle lige lette at lære. Der er naturligvis forskel på hvor stærk du er / er blevet, hvad dit fokus er etc., hvorfor programmerne også er opdelt i programmer som er for begyndere, for alle og for øvede.

Du finder også detaljerede videoer af øvelserne, for at sikre at du både træner med en god teknik og undgår skader, men også får at du får det mest optimale ud af alle øvelserne.

Derudover får du også en stor sikkerhed i at programmerne er udviklet af en certificeret personlig træner, med mange års praktisk erfaring.

Hvis du ønsker inspiration til at komme i topform på bare 3 x 30 minutter om ugen, så tjek kurset Træning med TRX

 

 

Hvilken TRX sele skal jeg vælge?

Der findes mange træningsseler ude på markedet og selvom du kan spare mange penge, er der  mange dårlige seler og de går typisk hurtigere i stykker.  Jeg anbefaler derfor, at du køber en original TRX sele gennem forhandler Active Aid.

Hvad koster en TRX sele?

 Du kan købe uoriginale slyngetrænere fra ca. 400 kr. og den originale TRX sele koster omkring 2.000 kr.  

I nedenstående finder du links til nogle forskellige slyngetrænere .

Billig fitness: Slyngetræner Black-PRO – Nordic Strength 299 kr.

Body Multitrainer Træningsbånd 429 kr.

TRX home 2 suspension trainer 1.999 kr.

Den sele jeg har linket til ovenfor, er den jeg vil anbefale, den hedder home edition. Den kan du træne med både inde og ude. Der er en lille velcropude med, som du kan hænge overdøren og koble din TRX suspension trainer dertil. Så du kan i princippet træne hjemme i stuen imens børnene sover.

Skulle du have brug for at vide mere om de forskellige muligheder med TRX træning, er du mere end velkommen til at kontakte mig på tlf. 22 21 44 77 eller på mail: info@powerperformance.

Del gerne på knapperne herunder, hvis dem du kender kan bruge denne viden.

Facebook
Email
LinkedIn
Scroll to Top