åndedrætsøvelse der sænker stressniveauet

Sænk stressniveauet markant på under 5 minutter

Rigtig mange mennesker oplever et alt for højt stressniveau på daglig basis. Det er afgørende for både nuværende og fremtidig sundhed at være opmærksom på sit stressniveau, da vedvarende stress kan forkorte din levetid. For at sænke stressniveauet effektivt, er en god vejrtrækning nøglen. 

At forbedre din vejrtrækning er en af de letteste genveje til at styrke sundheden og sænke stressniveauet. Forskning har bevist, at mindre end 5 minutters fokuseret vejrtrækning dagligt kan have en imponerende effekt på dit stressniveau.

Men før jeg dykker ned i den simple øvelse, der kan hjælpe dig med at sænke stressniveauet, så lad os lige vende, hvorfor en god vejrtrækning er så værdifuld.

Vejrtrækningen som dit personlige tilstandsbarometer

Man kan vel sige, at vejrtrækningen er dit personlige tilstandsbarometer. En god vejrtrækningsteknik kan hjælpe med at sænke stressniveauet og forbedre dit generelle velbefindende. Dårlig vejrtrækning kan derimod medføre en række negative konsekvenser for din krop:

  • Træthed og lavere udholdenhed både i hverdagen og i forhold til din sport, hvilket kan påvirke din evne til at udføre og nyde fysiske aktiviteter.

  • Dårligere bevægelighed i bryst- og rygregion og derved spændinger, smerter og problemer med hyppige låsninger i ryggen, hvilket forhindrer optimal fysisk funktion og velvære.

  • Nedsat tarmfunktion samt dårligere optagelse af vitaminer og dermed nedsat immunforsvar og øget risiko for sygdom, hvilket kan gøre dig mere sårbar over for infektioner og langvarige helbredsproblemer.

  • Dårligere udrensning, da 70 pct. af alle dine affaldsstoffer skal ud med vejrtrækningen, hvilket er afgørende for at sænke stressniveauet og opretholde en sund krop.

  • Mindre hyppige toiletbesøg, hvilket kan medføre dårlig fordøjelse, diffuse mavesmerter og ophobning af affaldsstoffer.

  • En udspilet mave forårsaget af slappe tarme, hvilket kan påvirke dit udseende og følelse af velvære.

  • Flere syge celler, da syge celler bliver mere syge uden tilstrækkelig ilt, hvilket kan fremskynde degenerative processer i kroppen.

  • Et højere stressniveau, som har vidtrækkende effekter på både fysisk og mental sundhed, understreger behovet for at finde effektive metoder til at sænke stressniveauet.

Øvelsen der sænker stressniveauet på under 5 minutter

At man kan sænke stressniveauet på 5 minutter kan måske lyde næsten for godt til at være sandt. Men Andrew Huberman, en fremtrædende forsker fra Stanford University, har faktisk vist, at bestemte åndedrætsøvelser hurtigt kan sænke stressniveauet. En af de effektive øvelser består af to indåndinger og en lang udånding, som effektivt reducerer kuldioxidniveauerne i blodet og derved mindsker stress.

Grunden til, at det virker, forklarer Andrew Huberman i videoen nedenfor, er, fordi det udskiller en stor mængde kuldioxid meget hurtigt. Når vi er stressede, øges mængden af kuldioxid i lungerne, og derfor kan en hurtig udtømning sænke stress, forklarer han.

Se videoen om øvelsen

Så vil du gerne have en genvej til at sænke stressniveauet, anbefales det at integrere denne øvelse i din daglige rutine. Ikke kun som en hurtig løsning, men som en del af en holistisk tilgang til bedre sundhed.

Ønsker du personlig hjælp?

For dem, der søger dybere indsigt og strategier til at sænke stressniveauet, tilbyder jeg forløbet DET STRESSFRIE LIV. Her fokuserer vi på omfattende teknikker og livsstilsændringer, der kan forvandle din hverdag og bringe dig tættere på en tilværelse med mindre stress og mere glæde.

Del gerne på knapperne herunder, hvis dem du kender kan bruge denne viden

Facebook
Email
LinkedIn
Sænk stressniveauet med Box breathing på under 5 minutter
Scroll to Top