der er mange fordele ved træning i naturen

Træning i naturen

Jeg elsker at træne udenfor i naturen og størstedelen af min træning, inkl. den jeg har med mine klienter, foregår primært udendørs og det er der mange gode grunde til. Træning i naturen va. indenfor giver nemlig masser af xtra bonus værdi.
Her er bl.a. 9 gode grunde til, hvorfor udendørs træning er et godt valg både for krop og sjæl.

Træning i naturen og dens mange fordele

  1. Du gør træningen mere fleksibel og lettilgængelig. Du kan træne når det passer dig, uden at tage hensyn til diverse åbningstider i eksempelvis et fitnesscenter eller en svømmehal.

  2. Du sparer typisk en masse tid på transport, fordi du i princippet bare skal ud af din hoveddør og så i gang.

  3. Træning i naturen afhjælper vinterdepression og træthed. D-vitamin får vi via det naturlige sollys, som stimulerer vores humør positivt. Selv i de mørke tider, og når vi er dækket fra top til tå af et tykt lag tøj, vil solens stråler påvirke os og udskille D-vitamin. Hver 3 dansker lider af D vitamin mangel, så sandsynligheden for at du også gør er relativ stor.

  4. Du sover bedre. Alle kender fornemmelsen af at være træt på ’den gode måde’, når vi har været ude i det friske vejr og fået røde kinder. Kroppen hviler ganske enkelt bedre efter en omgang motion udenfor og din nattesøvn bliver mere effektiv.

  5. Udendørs træning gør, at du slipper for sure indelukkede svedige lokaler og i stedet får masser af frisk luft og dermed mere energi.

  6. Du sparer en masse penge på dyre medlemsskaber. Penge som du så kan bruge til andre væsentligt sjovere ting.

  7. Træning udenfor øger motivationen til at træne. Ifølge en undersøgelse fra Peninsula College of Medicine & Dentistry giver træning i naturen lyst til endnu mere træning. Så er du en af dem der har svært ved at motiverer dig til træning, kan det være at udendørs træning er den perfekte løsning for dig.

  8. Når du flytter træningen ud i naturen, kan du lave mange af de samme øvelser som i et fitnesscenter. Redskaberne er bare træstubbe, bænke, bakker, sand, naturfitness baner m.m. Derudover bruger jeg, i min træning, typisk TRX seler og Kettlebells. Alt sammen redskaber som gør træningen lettilgængelig og effektiv og med TRX og Kettlebells kan du også træne hjemme i stuen, hvis dette skulle passe bedre end dag.

  9. Træning i naturen virker afstressende. Foregår træning indenfor, f.eks. i et fitnesscenter, vil hjernen stadig (på et ubevidst niveau) arbejde på højtryk, med at bearbejde de mange indtryk fra maskiner, høje lyde, andre mennesker etc. Så det har ikke den samme afstressende og opladende effekt som du vil få i naturen og mange af os i dag har brug for at koble mere fra og lade op.

Gratis træningsprogrammer til din udendørs træning

Jeg har lavet et kort træningsprogram, med egen kropsvægt, som du kan bruge til din udendørs træning, hvor som helst. Du kan downloade det  HER

Derudover kan du finde inspiration til den perfekte ben- og balletræning, samt se mit bud på den optimale sammensætning af øvelser til din ben- og balletræning HER

 

Ønsker du personlig hjælp til en sundere livsstil ?

Læs mere om mit forløb HER

Facebook
Email
LinkedIn
Scroll to Top