Tag styringen over dit sind og åben døren til succes ved at udnytte kraften i positive tanker.

Kraften fra dine tanker kan ændre dit liv

Tankens kraft er ubeskrivelig stor. Så stor, at du næsten kan  flytte bjerge med dine tanker.
Jeg ved det, for jeg har gjort det selv.

Jeg var på et kursus hos den amerikanske coach og NLP-guru Tony Robbins. Han fortalte os kursister, at vi om aftenen skulle på en såkaldt Firewalk. Det består i, at vi barfodet skulle gå syv meter henover glødende kul, der var 600 grader varmt. De fleste af os har prøvet at brænde os på krøllejernet eller en varm kogeplade. Jeg ved i hvert fald personligt, at det gør nas. Så at gå barfodet henover glødende kul uden at brænde sig – det er jo helt urealistisk, tænkte jeg.

Inden Firewalk’en instruerede Tony Robbins os grundigt i, hvordan man kommer i den fokuserede tilstand, der skal til for, at man kan gennemføre det. Tilstanden handler om, at man styrer sine tanker, derigennem sine følelser og dermed sin fysiske tilstand – mind over matter. Man er 100 pct. til stede i nuet.

Da aftenen faldt på, og jeg stod foran det glødende kul, som jeg om lidt skulle gå barfodet over uden at få brandvabler, kontrollerede NLP-instruktørerne, at jeg var i den rette tilstand – man kan se det i øjnene. Jeg fik et “go”, og afsted gik jeg – syv meter henover 600 grader varmt kul. Da jeg kom over på den anden side havde jeg ikke en eneste brandvabel – og følelsen var helt euforisk. At overskride sin comfort-zone på den måde og gøre noget, man troede var umuligt – det styrker én helt ufatteligt meget. 

Den oplevelse tænker jeg tilbage på den, hver gang jeg står overfor noget, som jeg tænker er umuligt. Jeg ved nu, at via tankens kraft er intet  umuligt. Uanset om du tror, at du kan, eller om du tror, at du ikke kan, så har du ret. Det er nemlig vores mindset, der bestemmer, hvad vi kan, og hvad vi ikke kan. Det er blandt andre en af de ting, der gør elitesportsudøvere til noget unikt. Deres mindset og drive kan vi lære meget af. Det gør dem i stand til at performe og udrette ting, som almindelige mennesker betragter som umulige. Vores tanker kan i sandhed flytte bjerge.

 

Tanker, følelser styrer din adfærd 

Alt starter med en tanke. Når du har en tanke, så vil det skabe en følelse og den følelse vil resultere i en adfærd. Et eksempel kan være, at du ser en kat. Det er et visuelt billede, som får dig til at tænke på katte, og det skaber en følelse indeni dig. Hvis du godt kan lide katte, vil det sandsynligvis resultere i en adfærd, der gør, at du vil forsøge at klappe katten. Hvis ikke du kan lide katte, vil du måske forsøge at bevæge dig væk fra katten.

På et splitsekund kan du ved at ændre dit fokus også ændre den følelse, du har – og dermed kan du ændre din adfærd.

OL kvalificering kom i hus ved hjælp af tankens kraft

Jeg havde engang en klient, der var i et coachingforløb hos mig. Det var en ung fyr, lad os kalde ham Kasper, som skulle kvalificere sig til OL i roning 2012. Han var den bedste på hele holdet. Hver eneste gang de trænede, så performede Kasper rigtig godt. Han praktisk taget jordede de andre. Men når han kom i professionelle konkurrencer, så kastede han op og kunne slet ikke styre det.
For at finde en løsning på det, brød vi processen ned i bidder. Jeg spurgte ham: Hvad tænker du, inden du går i vandet? Hvad gør det? Hvad tænker du i forhold til det, du gør? Når du sidder i båden, hvordan sidder du så? Hvordan er dit åndedræt? Din puls? Dine muskelspændinger? Heldigvis, kan man sige, er sportsudøvere rigtig dygtige til at være i kropskontakt og kan meget let visualisere tilstanden i deres krop. Vi fandt ud af, at Kasper overstressede utroligt meget lige inden en vigtig konkurrence. Og ved at arbejde med, hvad han skulle tænke, var det pludselig ikke længere et problem – det tog faktisk kun to coachsessioner.

En anden måde at bruge tankens kraft på er at lave et mantra, som man kan sige til sig selv i hårde situationer. Et eksempel er, at når man er ude og løbe, så nytter det ikke noget at tænke: ”For pokker, hvor er jeg træt i benene”, ”Nøj, hvor er det hårdt” og ”Ej, hvor gør det ondt”. I stedet kan man sige til sig selv: ”Jeg er stærk, jeg er fyldt med energi, og jeg er slank og lækker” – eller hvad man nu har af mål med sin løbetræning. Når du siger det til dig selv, imens du er i gang, og du gør det hver dag, så styrker du dine tanker og følelser, du bliver mere positiv, og du tror på det. Dermed får du også en helt anden adfærd.

Du er påvirket af hvem du er, hvilken type du er, hvilke oplevelser du har haft gennem dit liv, dine mønstre og vaner, dit miljø og alt muligt andet. Ved hjælp af tankens kraft kan du fuldstændig ændre din tilstand, dine følelser og dit syn på livet – og det bedste af det hele er, at det kan gøres på et splitsekund. Jeg siger ikke det er let at ændre det – det tager tid. Ligesom det tager tid at gøre en muskel tonet og stærk. Men du kan gøre det, så længe du bliver ved med at have fokus på det dagligt.

Videnskaben bag tankens kraft

Kroppen og sindet hænger uløseligt sammen. I Østen har det i tusinder af år været en kendt sag, mens vi i Vesten først for relativt nyligt har anerkendt det for alvor.

Når du tænker dårligt om dig selv, så fungerer din krop dårligt. Dine tanker og kroppens biokemiske processer hænger nøje sammen. Når du erstatter dine negative tankemønstre med nye positive og understøttende tankemønstre, så kan du behandle dig selv for helbredsproblemer. Vores tanker og følelser omsættes nemlig gennem hjernen og nervesystemet til biologiske processer i kroppen.

Mange kendte forskere og behandlere siger, at tanker er en medvirkende årsag til eksempelvis sygdom – blandt dem er den anerkendte biolog Bruce Lipton. Tanker kan være ligeså giftige for din krop som kemikalier eller ligeså helende som en stor portion friske, økologiske grøntsager.

Man kan dele tanker op i bevidste og ubevidste. Ifølge Bruce Lipton er det kun cirka 5 pct. af tiden, at vores handlinger er styret af bevidste tanker. 95 pct. af tiden er vi styret af vores underbevidsthed – altså vores ubevidste tanker. Det er de tanker, som er dannet ud fra de oplevelser, vi har haft, og det stammer helt tilbage fra barndommen.

Bruce Liptons forskning viser, at gener og DNA ikke som tidligere antaget styrer vores biologi. DNA bliver i stedet styret af signaler udenfor cellen – det vil sige det af indre miljø, som vi selv skaber med vores tanker – positive som negative, og de følelser, der opstår som et resultat af tankerne. Med andre ord spiller vores bevidste og ubevidste tanker en afgørende rolle for kroppens celler og dermed for vores sundhed og helbred. Det betyder, at vi ved at ændre vores underbevidste og begrænsende overbevisninger om os selv faktisk kan ændre vores biologi.

Cellens membran kan høre dine tanker – og lytter

Der findes en gren indenfor videnskaben, som arbejder med sammenhængen mellem sindet og immunforsvaret. Den kaldes for psyko-neuro-immunologi og fokuserer på, hvordan vores mentale og følelsesmæssige tilstand – altså måden hvorpå vi agerer og tænker – kan maksimere vores evne til at forbedre vores generelle fysiske sundhed.

Bruce Liptons forskningsresultater viser, at ”livets hemmelighed” findes i den syv-milliontedel af en millimeter tykke membran, som hver eneste celle i vores krop er udstyret med. Membranen kan, ifølge Lipton, ”høre” vores tanker – eller måske snarere vores ubevidste overbevisninger, for dem er der langt mere power i, end der er i vores dagsbevidsthed. Stærke overbevisninger, der som oftest er ubevidste, er bærere af kraftig energi, og denne energi bliver oversat til materie af cellemembranen.

Din oplevelse af verden afgør altså, hvilke stoffer hjernen sender ud i blodet. Hvis du fx ser en, du er forelsket i, så udløser du stoffer, der er sunde for cellerne – tænk blot på perioder, hvor du har været lykkeligt forelsket. Var du ikke fuld af sundhed og energi?

Hvis man skal arbejde med sine grundlæggende overbevisninger, er der, ifølge Lipton, én fælde, man skal undgå at falde i: Det er forvekslingen mellem vores underbevidsthed og dagsbevidsthed. Det er helt essentielt at være klar over, at det er vores underbevidsthed, der er den afgørende og udslagsgivende faktor. Den er langt mere kraftig og effektfuld end dagsbevidstheden.

Det nytter altså ikke noget at fortælle sig selv, at man har et perfekt helbred, hvis din underbevidsthed siger noget andet – og i øvrigt råber meget højere. Derfor er det vigtigt at interessere sig for, hvad underbevidstheden er, og hvordan man påvirker den.

Man skal også huske på, at man ydermere er oppe imod alle andres overbevisninger, som fylder ligeså meget som ens egne. Det er en stor udfordring at lave en forandring, hvis du lever i en verden, hvor alle siger til dig, at du er et offer. Derfor kan det være meget givtigt at omgive dig med mennesker, der støtter dig i troen på, at du har magten. Dit liv er baseret på, hvad du tror, så hvis du tror, at du er et offer, så bliver du det.

Har du lyst til at læse meget mere om tankens kraft og hvordan du kan skabe fantastiske forandringer i dit liv, både følelsesmæssigt og i din adfærd så kan jeg anbefale at dykke ned i min bog NUTIDEN AMAZONER

Mit forløb PERFORMANCE360  har fokus på at hjælpe dig til at opnå succes både i business og privat.

Facebook
Email
LinkedIn
Arkiver
Scroll to Top