sådan styrer du udenom julestressen

Sådan styrer du udenom julestressen

Julestressen har en tendens til at komme snigende hos mange mennesker og måske er det derfor mange har et ambivalent forhold til julemåneden. For på den ene side, så ligger højtiden op til afstresning i familiens tegn, men på den anden side, kan det også være et pres, at man skal hygge sig og have det rart i december, når der er så mange forventninger og gøremål.

Mit råd er – drop de høje ambitioner. 

Jeg ved godt du måske tænker ” Ja ja det er jo lettere sagt end gjort” . Måske og så måske ikke. For det handler først og fremmest om dine egne forventniger og så ikke mindst din planlægning.  Hvordan plejer din december at være? Er det en glad, givende måned eller er det en stressende og udmattende måned? Hvis det er det sidste, er det så ikke på tide, at du tager en beslutning om, at det skal være anderledes i år?

En måde du kan slippe lidt af julestressen på og føle mere ro og overskud er faktisk ved at planlægge dig ud af det. I nedenstående finder du et par gode tips der kan hjælpe dig med lade julefreden sænke sig tidligere i år.

Lav en plan!

Vær struktureret og organiser december måned. Det handler om at skrive ned, hvad der skal nås inden jul og anfør derefter specifikt, hvilke dage du skal nå de forskellige ting. Derved har du overblik over situationen og kan samtidig sætte mål for dig selv som du kan krydse af listen.

En plan skaber ro og overblik. Det hjælper dig til at gå fra en masse gule to do sedler i hovedet, du skal forsøge at huske, til en liste du hele tiden kan tjekke ind på og tjekke af på.

Køb ind på nettet

Der kan være totalt kaos og menneskemylder ude i butikkerne op til jul og jeg kan personligt blive helt drænet for energi af alle de mennesker. Har du det på samme måde og/eller blot ikke jubler over at skulle drøne rundt i butikkerne for at lede efter alle julegaveønskerne, så gør dette i stedet. Åben et glas vin, smid dejlig musik på, sæt dig til rette foran din PC og tag et afslappende julegaveindkøb online i stedet for.

Uddeleger

Og det kan være alt fra julegaveindkøb, til madlavning til hvem der står for julelegene.

Det kan sagtens være det plejer at være dig der er primus motor, men for en gangs skyld så giv slip på det (og måske på dit egent behov for at være den der har styr på det hele) og læn dig lidt tilbage og hav tillid til at det hele nok skal gå alligevel.

Slip for at stå i køkkenet

Får du gæster til julefrokost, eller orker du ikke at stå i køkkenet i juledagene, så kan du gøre en af følgende.

1). Lav sammenskudsgilde hvor alle bringer deres ret eller,

2). Find et cateringfirma, der er masser derude på nettet.

Smut på ferie

Er julen ikke en højtidelighed fyldt med traditioneren – som ikke er til forhandling? Så kan du også vælge at stå helt af juleræset og smutte på ferie i stedet for.

Har du brug for hjælp til at nedsætte julestressen eller bare stressniveauet generelt? Læs mere om mit forløb DET STRESSFRIE LIV  

Facebook
Email
LinkedIn
Scroll to Top